Miten se toimii?

Infrapuna lämmittää ensin huoneen sisäseinäpinnat, jotka  huokuvat saamaansa lämpöä ympärilleen ja tekevät näin huoneilmastakin miellyttävän lämpöisen.

 

Toimintatapa on merkittävästi taloudellisempi ja järkevämpi kuin perinteisen  konvektiomenetelmän (kuten  pattereiden) käyttämä periaate, jossa ensin lämmitetään ilmaa, joka sitten puolestaan lämmittää huonetta ja siellä olevia ihmisiä, esineitä ja huonekaluja. Infrapunalla lämmönhukkaa ei synny.

 

Miten mukavaa onkaan istahtaa kevätauringon lämmittämälle sohvalle?

Infrapunalämmitin luo samanlaisen, miellyttävän mukavan lämmön koko huoneeseen.


haitat ja edut infrapu


Miksi?

Infrapuna-lämmitintä käytettäessä sisäseinien lämpötila on hengitettävää huoneilmaa korkeampi. Näin seinät pysyvät kuivina ja niiden eristyskyky säilyy alkuperäisesti suunnitellulla tasolla, jolloin kokonaislämmitystarve pienenee.

Syntyy selkeää lämmityskustannussäästöä perinteisiin konvektiolämmittimiin verrattuna!

Myös huoneilmanlaatu paranee, sillä kauttaaltaan kuivassa sisäseinässä ei ole kasvualustaa homeille tai itiöille.

Infrapuna-lämmittimien avulla seinät pysyvät tasalämpöisinä niin lattian lähellä kuin katonrajassakin, jolloin myös huoneilman lämpötilaerot pysyvät pieninä eikä ilma liiku huoneessa lattiatasolta kattoon, kuten konvektiolämmitteisessä tilassa tapahtuu. 

Näin hengitettävä ilma säilyy myös puhtaampana kun turhaa, lämpötilaeroista johtuvaa ilman ylös-alas liikettä ei tapahdu eikä näin ollen lattialla mahdollisesti olevaa pölyä nouse samalla lailla huoneilmaan.

Infrapunalla lämmitetyssä tilassa mukavan kuiva ja  lämpöisä tunne syntyy matalammassa ilmanlämpötilassa kuin perinteisessä konvektiolämmityksessä, jossa usein joudutaan pitämään huoneilman lämpötilaa korkeampana koska seinien alhaisempi lämpötila saa huoneen tuntumaan viileämmältä.


 Luxwell Oy © 2016 Helsinki - Finland